Elgsjøhytta

elgsjhytta_liteElgsjoehytta_plantegning

Elgsjøhytta ligger ved Elgsjøen sørøst i Oppdal Kommune. Lettest adkomst er Vinstradalsveien som tar av ved Driva og går inn til Veslvonen. På parkeringsplassen på Ryan er det stig/traktorspor inn til hytta og det går ca 1 time å gå. Det er også muligheter fra Dalholen i Folldal og inn til Bekklægret. Det er stig som går fra Bekklægret og inn til Elgsjøen. En må passe på å ta av stigen så tidlig at en følger stigen som går halvmidt oppe i Vesle Elgsjøtangen. Det er også her ca 1 times gange men det er vanskelig å følge stigen.

Hytta inneholder en gang (med mulldo) ett rom med kjøkkenkrok og fire køyer, og et soverom med to køyer. Sengene har gode madrasser og sengeklær (bruk gjerne lakenposer). Ellers har hytta kokeapparat med tre bluss, og alt kjøkkenutstyr, ved, talglys, lampeolje, fyrstikker, brannslokningsapparat, røykvarsler med mer. Ellers så er det to slukstenger (uten snelle), to oterfjøler (uten åser) to sett oljehyre (regnsett) i stor størrelse.

I naustet er det to robåter med årer og det er tillatt å bruke motor. Laget har ikke motor, men det oppbevares motor(er) som tilhører privatpersoner. Det er en garnserie i naustet som skal brukes når det skal fiskes med garn og her er det besstemt at line med liten kork skal være festet til garna. Ellers så er det store flottørkuler eller kanner som skal brukes for å merke garna godt. Garn utover dette er det ikke tillatt å bruke.

Ved bruk av båt

Det er syv redningsvester (6 voksne og 1 barn) av godkjent kvalitet i vektklassen 80 til 100 kg på hytta. Har bruker behov for redningsvester utover dette så skal det medbringes. Det er bruker av båten som har ansvaret for at alle i båten har redningsutstyr.

Fiskemuligheter

Veslvonsbekken. Elgsjøen. Elgsjøelva. Haugtjønnin. Her er er det kun ørret å få. Fiskeregler fåes av kortselger, eller her.

Småviltjakt

Jaktkortene i området fås kjøpt på www.inatur.no. Se nærmere omtale under fanen jakt.

Reinsjakt

Oppdal Bygdealmenning og Statskog selger kort i området og søknadsfristen er 1. mai. Her er Elgsjøhytta et meget godt utgangspunkt for jakta for en som vil ligge i fjellet.

Vinter

På ski i skutertrasse fra Driva til Veslvonan ca 6 timer og ned til hytta ca 1 time. Nestasvollan, vårstigen opp ca 3 timer. Fra Kongsvoll via Bekklægret ca 3,5 time.

Priser

Medlem Ikke medlem
Leie av hytta 400,- 600,-
Leie av båt 75,- 125,-
Leie av garn 125,- 175,-

Kontakter

Opdal Jæger & Fiskarlag, postboks 176, 7341 Oppdal. Bestilling kan også gjøres pr. e-post til Fredbjørn Svendgård fredbjorn@oppdal.com
Etter 1. juni kan du bestille leie av hytta, for resten av året, via Grøseth Sport – Oppdal (tlf. 72 42 16 90). De har egen bok for reservering.

OJFL ønsker alle et trivelig og godt opphold!
Gi oss gjerne beskjed dersom det er mangler ved hytta eller utstyret.
Husk å ta med deg søppel og tomgods.

Stengt for kommentering